Op het voormalig militair domein Bulka ontwerpt ZJA in samenwerking met OMGEVING een nieuw sport- en recreatiecentrum voor Boechout en Vremde.

Na een intensief participatief proces met de betrokken verenigingen zijn het gewenste programma en de ruimtelijke compositie van het gebouw en het park vastgelegd. Op basis van deze stedenbouwkundige ontwerpopdracht werkt OMGEVING het sportpark verder uit, en ZJA en OMGEVING het gebouw.

De nieuwe sporthal wordt tegen de loodsen van het naastliggende containerpark gebouwd, zodat er maximaal ruimte wordt gereserveerd voor een sportpark dat het achterliggende natuurgebied voelbaar maakt tot aan de straat.
Het bestaande containerpark krijgt dezelfde houten gevelbekleding als het nieuwe sportcentrum en ook de bestaande kroonlijst loopt door in de nieuwbouw. Op deze manier vormen de bestaande containerloods en de nieuwe sporthal één geheel. Een buitenpasserelle op de verdieping vormt een eenvoudige en logische verbinding tussen de binnen- en buitenruimte.

Het gebouw bevat een grote sportzaal, kleedlokalen voor binnen- en buitensport en een een polyvalente zaal op het gelijkvloers; drie kleine sportzalen, een cafetaria en sportkantine op het verdiep. Vanuit de cafetaria is er uitzicht op de groene omgeving en de sportvelden en naar binnen in de grote sportzaal.

Project: 704