12.10.2017

Het nieuwe Nelson Mandela sportcentrum in Neder-Over-Heembeek is gister officieel ingehuldigd door de Burgemeester van de stad Brussel en in aanwezigheid van de ambassadeur van Zuid-Afrika. Voor de bouw van het sportcentrum is voornamelijk gekozen voor natuurlijke materialen zoals natuursteen, hout en een luifel gemaakt van zeildoek. Bovendien is het een modern en energie-neutraal gebouw dat beschikt over hoogwaardige isolatie, zonnepanelen en waar regenwater wordt hergebruikt.

Het sportcentrum Nelson Mandela bestaat uit twee verdiepingen. Om een schitterend uitzicht op de sportvelden te garanderen zijn de ruimtes op de tweede etage zo veel mogelijk voorzien van glas. Bovendien kan daglicht optimaal toetreden tot de verschillende ruimtes. Een uitnodigde trap leidt de bezoeker naar de lichte centrale hal die omgeven is door glas en uitzicht biedt in alle richtingen. Op de tribune biedt een grote luifel bescherming tegen wind en de regen. Het nieuwe sportcentrum is gelegen in een groene omgeving aan de rand van de stad Brussel.