Ze groeide op in Wuppertal, in het heuvelachtige Bergische land. Van jongs af aan hield ze van kunst en was er zelf ook graag actief mee bezig. Met de handen werken en iets maken boeide haar. Maar op school was ze ook goed in exacte vakken en koos voor architectuur om die twee interesses bij elkaar te brengen.

Haar specialisatie ging richting experimenteel ontwerp en zo belandde in het Obuchi Laboratorium in Tokio, waar ze zich bezighield met ontwerpen voor de interactie tussen robot-systemen en mensen.

Ze vond een baan in Keulen, bij een architectenbureau dat voornamelijk kantoorgebouwen ontwierp. Ze wilde zich internationaal verder oriënteren en was geïnteresseerd geraakt in Nederlandse architectuur. En zo kon het dat ze solliciteerde bij ZJA en uiteindelijk de baan kreeg die haar goed paste: een design architect.

‘Ik dacht ik waag het erop. Ik vond het mooi te zien dat er veel variatie zit in de projecten die ZJA aanpakt. Ze hebben een onconventionele aanpak en een internationale blik.  Bij ZJA word je niet gedwongen een specialist te worden. Ik kan kennis en ervaring opdoen in allerlei gebieden van de architectuur. De diversiteit van de projecten waaraan ik kan werken is hier groot en dat waardeer ik.’