Julka is opgegroeid in Amsterdam en het kind van een Nederlandse en een Tsjechische architect. Aan beide kanten van de familie zijn architecten en ingenieurs te vinden. En toch ging ze aanvankelijk rechten studeren, misschien wel om iets totaal anders te proberen. Het was geen succes, na een jaar ongemotiveerd rommelen koos ze voor architectuur aan de TU Delft en voelde zich meteen een vis in het water.

‘Mijn focus lag al snel vooral op het samenspel van al de verschillende schaalgrootten die door elkaar spelen bij complexe ontwerpopdrachten in een stedelijke omgeving. Van heel stedebouwkundig en abstract, tot heel fysiek en gedetailleerd. Mijn enthousiasme is er voor het zoeken naar een oplossing die geen treurig gevolg van compromissen is, maar echt een uitvinding, die de ruimte optimaal maakt voor alles en iedereen.’

Ze bleef ook voor haar master in Delft en studeerde af met het ontwerp voor een ambitieus cultuur-project, een kunstruimte in Rotterdam Zuid die laagdrempelig is en speciaal is afgestemd op mensen met een beperking, in mobiliteit, of door slechtziendheid of doofheid.

Bij ZJA is ze blij te kunnen werken aan grote, complexe publieke opgaves, waar verschillende disciplines nauw moeten samenwerken. Het liefst werkt ze aan bijzondere projecten, waar nauwelijks voorbeelden voor zijn, omdat ze unieke eisen stellen. Voorbeelden van ZJA zijn de Diamantbeurs of het duincasino in Middelkerke.

‘Ik wil vooral veel leren hier, mijn kennis op het gebied van constructie, bouwtechnologie en parametrisch ontwerpen wil ik flink vergroten om nog beter in een team mijn bijdrage te leveren.’

Als je vraagt wat ze het liefst doet als ze vrij is, dat is het allereerst sporten (hockey, wielrennen en hardlopen) en dan: kijken naar dingen (kunst, steden, architectuur). Fotografie is haar meest geliefde manier om daar uitdrukking aan te geven.