Als scholier met een exact profiel was het te verwachten dat hij techniek zou gaan studeren. Maar aarzeling was er ook. Zijn grote liefde was cinema, de kracht ervan om met beelden verhalen en werelden op te roepen. Toch koos hij voor een studie bouwkunde in Eindhoven. In de masterfase zag hij kans zijn fascinatie voor ruimtelijke omgevingen als plaats voor zintuiglijke ervaringen in de tijd, en dus als een mogelijke vertelling, te combineren met het ontwerp voor de herbestemming van een industrieel gebied tot cultureel centrum. Daar was ruimte voor de verbeelding. Nog steeds maakt hij naast zijn werk visualisaties van reizen door speculatieve stedelijke omgevingen.

‘Waar ik inspiratie uit put zijn de utopische en conceptuele architectuur uit de jaren zestig en zeventig, maar ook uit de visualisaties van steden uit science fiction verhalen en films. Het is niet alleen die futuristische stijl; het zijn ook de ideeën die erachter zitten om het leven in de stad op een andere manier te doordenken. En dat de beelden die verhalen erachter vertellen.’

Het was het opvallende ZJA ontwerp voor het Startstation E-lijn van RandstadRail op Den Haag Centraal, dat hem deed overwegen bij het bureau te gaan werken. Wat hem daar bevalt is dat er aandacht is voor nieuwe concepten om de problemen rond het duurzaam leven in steden aan te pakken, dat er ruim wordt ingezet op parametrisch ontwerpen en dat er oog is voor visualisatie en functionele esthetiek.

‘Wat het extra spannend maakt, is dat het gaat om ontwerpen die worden gerealiseerd.’