Het voortzetten van de familietraditie en ook dokter of tandarts worden leek hem niks. Maar de keus werd daarmee niet veel eenvoudiger. Hij vond talen en geschiedenis even interessant als de exacte vakken. Toch koos hij die laatste en studeerde uiteindelijk architectuur in Jakarta. Zo groot als Indonesië ook is, hij wilde meer van de wereld zien en overwoog Australië en Singapore, maar het werd Londen, waar hij een master bouwmanagement deed.

‘Daar deden ze samenwerkingsprojecten met de TU Delft en de Hogeschool in Arnhem. En zo rolde ik in een stage in Arnhem. Nederland beviel me wel, ik besloot te blijven en vond een baan als tekenaar en assistent ontwerper. Maar eerlijk gezegd werd ik onrustig, ik wilde nieuwe dingen verkennen.’

Als iets hem typeert dan is het zijn grote nieuwsgierigheid, hij verdiepte zich in grafisch ontwerp, leest veel over uiteenlopende onderwerpen en houdt de ontwikkelingen in de architectuur bij.

‘Toen ik voor het eerst kwam praten bij ZJA kwam ik bij Rein Jansma op de kamer en daar hing een van metalen plaatjes geknoopte jas. Er stonden allerlei vreemde voorwerpen en ik dacht, deze man is zoveel meer dan een architect. Dat inspireerde enorm, geweldig!’

Bij het maken van boeken, aanbestedingen en presentaties komen zijn brede interesse en nieuwsgierigheid goed van pas, vanwege de bijzondere, innovatieve en vaak interdisciplinaire projecten waaraan ZJA werkt.