De Silent Cube is een glazen stilteruimte tot acht personen waarin men kan presenteren en met elkaar discussiëren zonder last te hebben van het omgevingsgeluid. De Silent Cube, kent een hoog akoestisch comfort. Dit wordt o.a. gerealiseerd door de glazen wanden niet parallel te laten lopen, maar met een kleine verdraaiing waardoor er geen heen en weer kaatsende geluidsreflectie tussen de wanden optreedt.

Klimaat
Voor het klimatiseren wordt gebruik gemaakt van de omgevingslucht. In de vloer zijn lamellen met Phase Change Material (PCM) aangebracht, waarmee de ruimte gekoeld kan worden. Gedurende de nacht wordt de koude-energie uit de afgekoelde omgevingslucht opgeslagen in de vloer. Deze koude-energie wordt overdag afgegeven aan de ruimte, waardoor er demping van de opwarming plaatsvindt. De Silent Cube wordt in 2015 op de markt gebracht, desgewenst in een modulaire maatwerk versie.

Over de Silent Cube
De Silent Cube is ontwikkeld naar een idee van Deerns in nauwe samenwerking met architectenbureau ZJA, Saint-Gobain (glas) en Bussman. Laatstgenoemde is verantwoordelijk voor de bouw. Deerns is verantwoordelijk voor het akoestisch onderzoek en de coördinatie. Naast deze partners leveren Holland Conditioning, Kuijpers Installaties, PCM technology/Salca, Akma en iGuzzini onderdelen voor de Silent Cube.

Project: #883