De gemeente Den Haag wil graag dat ADO/Den Haag minimaal eredivisie voetbal blijft spelen en een daarbij passend stadion tot haar beschikking heeft. Op de voormalige plaats, in het Zuiderpark in Den Haag, was te weinig ruimte om het stadion uit te breiden met extra functies. De gemeente Den Haag vroeg architectenbureau ZJA een schets te maken voor een nieuw, multifunctioneel, stadion met ontwikkelingsmogelijkheden voor een hotel, kantoren en diverse commerciële functies. Inmiddels is het ADO stadion op een andere locatie gerealiseerd.

De definitieve locatie was nog niet bekend; de gemeente moest nog kiezen uit drie locaties. ZJA werkte het ‘Gavi-kavel’ uit, gelegen tussen de A4 en de A12 bij het Prins Clausplein.

Het stadion was gepland voor tussen de 15.000 en 20.000 bezoekers. Deze kunnen het stadion bereiken door middel van een zogenaamde ‘peoplemover’ vanaf reeds geplande openbaar vervoersfaciliteiten. Ook was er onder het stadion ruime parkeergelegenheid voorzien.

In het stadion moesten diverse functies gehuisvest worden, om het stadion rendabel te houden. Bij deze commerciële invulling van het stadion werd gedacht aan kantoorgebouwen, grootschalige detailhandel, recreatieve ruimten en een hotel. Deze commerciële ruimten moesten in eerste instantie onder de tribunes komen; later waren ook om het stadion heen gebouwen met een commerciële invulling gepland.