Meervoudige opdracht van de gemeente Zoetermeer voor een viaduct over de A12 voor langzaam verkeer.

We ontwierpen een brug met één steunpunt: een hoge mate van spanning, maar toch een rationele constructie. Het ontwerp is een hangbrug die in zichzelf in evenwicht is: de trekkracht in de hangkabels wordt niet naar de grond afgevoerd (gebruikelijk bij grote hangbruggen) maar naar het op druk belaste brugdek. Hierdoor vervalt de noodzakelijk van zware funderingsblokken.

De relatief lage pylonen zijn zowel in de langsrichting als in de dwarsrichting schuin geplaatst: een soort overhellende letter V. Daardoor ligt de top van de pylonen zo dichter bij het constructief gunstige midden en lopen de hangkabels enigszins naar binnen waardoor zij onder het brugdek eindigen, precies op de plek van de ondersteuningen.

De brug is niet uitgevoerd.