14.03.2022
In de Airport Library op Schiphol is een selectie meest aansprekende bouwwerken van Nederlandse architecten in het buitenland te zien. Daaronder zijn de fietsbrug in Tessenderlo en de DWTC voetgangersbrug in Dubai van architectenbureau ZJA.

Airport Library
Airport Library - een ontwerp van Superuse Studios - is de bibliotheek aan de Holland Boulevard op Amsterdam Airport Schiphol. In deze passage tussen Lounge 2 en 3 kunnen reizigers kennismaken met Nederlandse kunst en cultuur. Aanvullend op de collectie Nederlandse literatuur en muziek en wisseltentoonstellingen is er sinds kort ook een Architectuurapplicatie.

Nederlandse Architectuur applicatie
Op een groot scherm met een geografische applicatie kunnen reizigers gebouwen van Nederlandse architecten in het buitenland opzoeken. Architectuurhistoricus Marcel Teunissen selecteerde 116 bouwwerken, verspreid over 107 steden in 43 landen en uit een periode van 100 jaar. Van de fietsbrug Tessenderlo, de DWTC voetgangersbrug in Dubai en elk van de andere bouwwerken is een overzichtsfoto met toelichting te zien in de applicatie.

De applicatie is tot stand gekomen in samenwerking met de Project Dutch Architecture Abroad Foundation, die Nederlandse architectuur in het buitenland beter onder de aandacht wil brengen.