Annemarie de Weijer

Wat ik zo waardeer bij ZJA is de diversiteit aan architecten die er werken en de ruimte die je krijgt om je verder te ontwikkelen.

Annemarie groeide op in Amsterdam en speelde onder de tekentafel van haar vader die architect was bij het bureau van Herman Hertzberger. Haar schooltijd heeft ze spelend en spelenderwijs voltooid om vervolgens werkelijk niet te weten wat ze wilde doen. Op een reis door Griekenland viel ze voor de idyllische havenstad Chania op Kreta en leefde er vier jaar. "Het jaar erop begon ik aan de opleiding European Studies en koos als specialisatie communicatie."

Na te hebben gewerkt bij een kunstruimte waar hedendaags kunst tentoongesteld wordt, bij een opleiding voor beveiligers, en voor een fotograaf, kwam ze bij ZJA terecht. ‘‘Het voelde als thuiskomen. Ik heb van huis uit veel gevoel bij architectuur en hier word je echt meegenomen in een project. Bij ZJA geniet ik van de afwisseling in mijn werk. Zo doe ik de social media, de website, de persberichten en regel de fotografie die bij projecten hoort. Verder beheer ik de deelname aan alle competities voor prijzen. Wat ik zo waardeer bij ZJA is de diversiteit aan architecten die er werken en de ruimte die je krijgt om je verder te ontwikkelen."