Over ons

Een architectenbureau met een uitvindersmentaliteit

Opgericht in 1990 door Moshé Zwarts en Rein Jansma, is ZJA inmiddels uitgegroeid tot een bureau met meer dan 50 medewerkers. Onder de bevlogen leiding van Rob Torsing, Reinald Top, Ralph Kieft, Erik Smits en Kay Oosterman werken wij aan uiteenlopende (inter) nationale projecten op met name het gebied van infrastructuur, sport en vrije tijd. 

Het constructieve en het creëren van ruimtes - het oplossen en ontwerpen - gaan bij ZJA hand en hand. In die zoektocht naar de beste combinatie van techniek en esthetiek maken zowel duurzaamheid als innovatieve technologieën, zoals parametrisch ontwerp, integraal deel uit van ons ontwerpproces. Op ons bureau doen we meer dan alleen ontwerpen. Want de mooiste dingen maak je als je dingen deelt, en samen plezier hebt in je vak.

Zwarts & Jansma

ZJA is een architectenbureau met een uitvindersmentaliteit. Opgericht in 1990 door Moshé Zwarts en Rein Jansma en begonnen onder de naam Zwarts & Jansma Bureau voor architectuur en productontwikkeling. Moshé was voordat hij het bureau begon hoogleraar bouwmethodiek in zowel Delft als Eindhoven. Rein was een autodidact met een fascinatie voor de relatie tussen kunst, technologie én wetenschap. 

Ontwerpen vanuit het maken

Het bureau heeft nooit tekentafels gekend, het opkomende computer gebruik werd meteen omarmd en ruimschoots verkend door het bureau. ZJA ontwerpt nog steeds vanuit het maken. Constructie en creëren van ruimtes - oplossen en ontwerpen - gaan bij ons hand in hand. 

En door het gebruik van innovatieve technologieën, zoals competational design en AI, kunnen wij ook heel complexe opgaven reduceren tot ogenschijnlijk simpele oplossingen.

Onderzoeken, testen, maken en samen werken

Op onze website willen wij dan ook meer laten zien dan al die mooie eindbeelden van projecten. Juist de weg daarnaartoe maakt ons bureau uniek. Hoe we tijdens die creatieve zoektocht naar iets wat nog niet bestaat ontdekken waar het schuurt, en uitvinden wat wel werkt. 

Onderzoeken, testen, maken en samen werken. Dat is wat uiteindelijk resulteert in al die projecten waar we, samen met onze opdrachtgevers en partners, zo ontzettend trots op zijn.
Werk jij met ons mee?

Openstaande vacatures bij ZJA