Derk Jan Rutte

‘Ik werk hier nu zo’n 15 jaar en wat ik geweldig vind is dat ik een eigen winkeltje heb, het hok met de cijfers en contracten en het geld, en dat ik een aanvulling ben op wat er op de vloer gebeurt.

Als accountant kun je in veel verschillende werelden werken. En Derk Jan heeft wel gesnuffeld aan een bestaan bij een groter accountants-kantoor waarin je een specialistische passant bent en alles alleen maar om geld draait. Of bij een meer op digitale dienstverlening ingesteld kantoor. Maar al snel bleek dat hij het prettiger vindt deel uit te maken van een bedrijf binnen de creatieve sector.

Bij ZJA kwam hij werken toen er net een flinke verandering plaatsvond. Moshé Zwarts ging met pensioen, er kwam een nieuwe eigendomsstructuur en de zaak ging groeien.

Ik werk hier nu zo’n tien jaar en wat ik geweldig vind is dat ik een eigen winkeltje heb, het hok met de cijfers en contracten en het geld, en dat ik een aanvulling ben op wat er op de vloer gebeurt. Ik heb een zelfstandige, nuttige functie en ben geen passant maar actief in het hart van het bedrijf.’