Hyungsoon Kim

Mijn grootste interesse gaat uit naar mensen, hun interacties met de stedelijke omgeving, maar ook hoe ze hun verblijf in die ruimtes beleven.

Geboren en getogen in de grote stad Seoul begon hij aan een studie bouwkunde om zijn belangstelling voor kunst en cultuur te combineren met zijn aanleg voor wis- en natuurkunde. Na zijn bachelor deed hij waardevolle ervaring op door te werken voor een architecten bureau in de stad.

Ik ontdekte vooral dat mijn grootste interesse naar mensen uitgaat, naar hun interacties met de stedelijke omgeving, maar ook hoe ze hun verblijf in die ruimtes beleven’.

Het belangrijkste project waaraan hij werkte in die begintijd was het ontwerp voor de transformatie van een industrie-locatie tot een cultuurpark. Zijn enthousiasme voor dit type van ‘herstellend’ ontwerp leidde ertoe dat hij zijn horizon wilde verbreden door in het buitenland te gaan studeren. Hij koos de TU Delft vanwege de open en informele sfeer en de grote verscheidenheid aan onderwerpen en disciplines die ze aanbieden. 

‘Mijn afstudeer project in Londen ging om de transformatie van een verwaarloosd en vervuild fabrieksterrein in een ecologisch centrum, dat een nieuw openbaar park zou scheppen voor de inwoners van de stad’.

Het zal niet verbazen dat hij affiniteit voelde tijdens het solliciteren toen hij op de website van ZJA terecht kwam. In januari 2023 kwam hij bij het bureau werken en voelt zich al goed op zijn gemak. In zijn vrije tijd maakt hij fietstochten en houdt hij ervan om Nederlandse steden te bezoeken. 

Vanwege de architectuur, al die historische lagen die je kunt ontdekken, maar ook om de musea. Historische en kunst-musea, maar ik houd ook erg van de musea voor infrastructurele technologie zoals verkeerssystemen en watermanagement. Daar blinken Nederlanders echt in uit, er is veel indrukwekkende expertise op dat gebied’.