Mike van Weerdenburg

Ik ben een enorme fan van themaparken, waar met minimale middelen een prachtige illusie wordt opgeroepen.

Mike groeide op aan de oever van de Westeinderplassen niet ver van Aalsmeer. Na de middelbare school leek de TU Delft de beste keus. Mike’s broer deed bouwkunde en Mike dacht zelf dat zijn belangstelling het meest in de richting van stedenbouw en planologie ging. Maar eenmaal in Delft bleek al snel dat vooral zijn fascinatie voor grote stations de richting van zijn studie bepaalde. Zijn master deed hij over een renovatie van het Brusselse Zuidstation.

Na zijn studie ging hij solliciteren en vanwege zijn voorkeur voor infrastructurele architectuur, zoals stations en bruggen viel zijn oog op ZJA. Sinds januari 2023 werkt hij op de Pedro de Medinalaan.

Of hij een toekomstvisioen heeft?

‘Ik wilde ooit nog eens iets ontwerpen voor in een themapark, denk aan De Efteling. Ik heb stage gelopen bij een bedrijf dat zulke dingen deed, dus die droom is eigenlijk al uitgekomen. Misschien doe ik er ooit nog meer mee. Ik ben namelijk een enorme fan van themaparken, waar met minimale middelen een prachtige illusie wordt opgeroepen. ’

Geen verrassing dus dat Mike in zijn vrije tijd graag pretparken bezoekt, maar hij is ook een  liefhebber van autosport. Hij is fanatiek volger van de reguliere en de elektrische vormen van autoracen, zoals de Formule 1.