Nieuws

Reinald Top in jury Betonprijs 2021

28.06.2021

Reinald Top, architect-partner van architectenbureau ZJA, neemt dit jaar plaats in de jury van de Betonprijs 2021. De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector.

Vakjury

De vakjury bestaat, naast Reinald Top van ZJA, uit Peter Gossink (Heijmans), Marten Klein (Ingenieursbureau - Gemeente Amsterdam), Machteld Kors (UNStudio), Rudi Roijakkers (ABT Groep), Peter Struik (Rijkswaterstaat) en Gert van der Wegen (SGS Intron BV).

Projecten die in aanmerking komen voor de Betonprijs moeten een wezenlijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse betonexpertise en een toonbeeld zijn van intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en inspirerende toepassingen van beton. 

Albert Cuypgarage winnaar Betonprijs 2019

In 2019 won de door ZJA ontworpen Albert Cuypgarage in Amsterdam de Betonprijs in de categorie ‘Civiele Bouwwerken’.  De parkeergarage is bijna onzichtbaar op straatniveau, omdat deze volledig verborgen is onder een bestaande gracht en zo opgaat in het stedelijke landschap. De parkeergarage creëert niet alleen ruimte voor parkeren door efficiënt gebruik te maken van de beperkte openbare ruimte, maar biedt ook ruimte voor ontspanning, groen en spelende kinderen.