Nieuws

Thialf en Zuidasdok genomineerd voor WAF Award 2018

7.06.2018

Zowel het vernieuwde Thialf in Heerenveen als Zuidasdok in Amsterdam is genomineerd voor een World Architecture Festival (WAF) Award 2018. Het vernieuwde Thialf is genomineerd in de categorie ‘Sport - Completed Builidings’ en Zuidasdok in de categorie ‘Infrastructure - Future Project’. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het World Architecture Festival dat in november plaats vindt in de RAI in Amsterdam.

In het vernieuwde Thialf draait alles om de beleving van het ijs en de schaatser. Met deze visie ontwierp ZJA Zwarts & Jansma Architecten een schaatsstadion met een logische ordening van functies en een nieuwe uitstraling aan zowel binnen- als buitenzijde. In het vernieuwde Thialf heeft de topschaatser de beschikking over het beste ijs en de beste 400-meter laaglandbaan. Innovatie en duurzaamheid spelen een belangrijke rol in het vernieuwde Thialf. 

Het project Zuidasdok omvat de verbreding en het ondergronds brengen van de A10 Zuid in Amsterdam en de uitbreiding en modernisering van het station Amsterdam Zuid. ZuidPlus Architecten is betrokken bij dit project voor de architectonische vormgeving en landschappelijke inpassing van het Zuidasdok. ZuidPlus Architecten bestaat uit ZJA Zwarts & Jansma Architecten, Team V Architectuur en Bosch Slabbers Tuin- en Landschapsarchitecten.