Nieuws

Twee ZJA projecten op shortlist van de International Architecture Awards

28.07.2022

Maar liefst twee projecten van architectenbureau ZJA staan op de shortlist van de International Architecture Awards: de Diamantbeurs, Capital C Amsterdam en het SILT Middelkerke. De winnaars van deze vooraanstaande architectuurprijs zullen op 9 september in Athene bekend worden gemaakt.

International Architecture Award

Sinds 2004 organiseert het ‘Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design’ samen met ‘The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies’ en ‘Metropolitan Arts Press, Ltd.’ de ‘International Architecture Awards’. De organisatie wil daarmee een belangrijk overzicht geven van het wereldwijde hedendaagse architectenwerk, aan alle belanghebbenden en belangstellenden.

Diamantbeurs, Capital C Amsterdam

De voormalige Diamantbeurs is in 2019 getransformeerd tot een centrum voor de creatieve industrie: Capital C Amsterdam. Om de kwaliteiten van het oorspronkelijke ontwerp van Gerrit van Arkel te herstellen, onderging het monument een ingrijpende renovatie naar ontwerp van ZJA in samenwerking met Heyligers design + projects. Het werk is bekroond met een parametrisch ontworpen koepel van glas en staal; de High Light.

SILT Middelkerke, België

In Middelkerke verrijzen de eerste contouren van een iconisch nieuw gebouw. Dit duingebouw zal worden geïntegreerd in een vernieuwde zeewering en duinlandschap, dat de historische relatie van de badplaats met de zee herschrijft. Het ontwerp, waar ZJA voor tekende in samenwerking met OZ, DELVA Landschapsarchitecten en Bureau Bouwtechniek, als leden van het Bouwteam Nautilus, versterkt niet alleen de zeedijk en maakt die autovrij, maar maakt onderdeel uit van een kwalitatief verbeterde openbare ruimte waarin zeedijk en Epernayplein een geheel vormen. Naar verwachting wordt het project eind 2023 opgeleverd.

Gerelateerd

Werkwijze projecten

Ruimte maken voor de kust

Evenementengebouw SILT, Middelkerke

De opgave voor een nieuw evenementengebouw in Middelkerke omvatte ook veel bredere doelen. Het ontwerp moest ook de zeedijk versterken, die…

Lees meer
Expertise

ZJA Structural

Samenspel tussen architectonisch en constructief ontwerp

In de ontwerp-filosofie van ZJA ontstaat het architectonische ontwerp in een creatieve wisselwerking tussen wat de omgeving en de mensen…

Lees meer