Nieuws

ZJA ontwerpt nieuw dak AZ-stadion Alkmaar

22.05.2020

AZ heeft BAM Bouw en Techniek opdracht verleend voor de bouw van het nieuwe dak van het AFAS-Stadion in Alkmaar. ZJA is verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe dak.

Het nieuwe dak wordt aan alle zijden vier meter langer richting het veld, waardoor het stadion de supporters meer comfort zal bieden bij regenachtig weer. De huidige lichtmasten worden vervangen door duurzame LED-verlichting in de dakrand.

Reinald Top, partner en architect bij ZJA: “We zijn verheugd dat het ontwerp voor de nieuwe overkapping binnenkort gerealiseerd gaat worden. Samen met AZ, Royal HaskoningDHV en Stadium Consultancy is er in korte tijd een mooi ontwerp tot stand gekomen. Straks kan er weer van voetbalwedstrijden genoten worden in een veilig, comfortabel en modern stadion. We wensen AZ en BAM veel succes met de bouwwerkzaamheden. “

De uitvoerende werkzaamheden worden binnenkort gestart en zullen ook plaatsvinden tijdens de eerste seizoenshelft. Door tijdelijke voorzieningen kunnen er wel wedstrijden gespeeld worden in het stadion.