Nieuws

ZJA ontwerpt zwembad in Deurne Antwerpen, België

27.02.2018

ZJA Zwarts & Jansma Architecten gaat het architectonisch ontwerp van het nieuwe zwembad in Deurne Antwerpen, België, van Sportoase verzorgen. Het nieuwe zwemcomplex zal een ideale combinatie bieden tussen ontspanning, sportiviteit en recreatie. Het zwembad krijgt naast een sportbad ook een golfslagbad, glijbanen, whirlpools en een spectaculair buitenbad met ligweide. Een deel van de bodem van het buitenzwembad, dat boven de ingang komt, zal bovendien van glas zijn.

In het ontwerp is gekozen om de ingang van het nieuwe zwembad aan het groene plein van het park Groot Schijn te plaatsen. Hierdoor komt het zwemcomplex echt in het park te liggen. Zowel het buitenzwembad als de ligweide hebben zicht op het park. Het nieuwe zwembadcomplex krijgt een houten gevel en glazen wanden en sluit zo aan op de groene omgeving. Bovendien verhogen de glazen wanden de interactie tussen de verschillende ruimtes en tussen binnen en buiten.

Bureau OMGEVING zal het ontwerp maken voor het gebied rond het zwembad. Daarnaast zal het bureau ook verantwoordelijk zijn voor de technische uitwerking van het project.

Het nieuwe zwemcomplex heeft nog geen officiële naam. Tot eind februari kan gestemd worden op één van de 10 toekomstige namen die de jury selecteerde. Begin maart zal de uiteindelijke naam bekend worden gemaakt.

De bouw van het zwemcomplex start in het voorjaar van 2018. De verwachting is dat het complex klaar is in de zomer van 2020.