Nieuws

Jubileumbijeenkomst ZJA bij AFFR

Theater LantarenVenster in Rotterdam stond onlangs weer geheel in het teken van het jaarlijkse architectuur filmfestival AFFR. Architectenbureau ZJA sponsorde dit jaar voor de vijfde keer een film, en organiseerde op 5 oktober een bijzondere bijeenkomst.

Virtuele en fysieke ruimtes

Arav Kumar (architect en 3D specialist bij ZJA) gaf een presentatie over het nieuwe canvas van de virtuele ruimtes.

In de steeds veranderende wereld van de architectuur, waar innovatie en ontwerp samenkomen, ontstaat een nieuwe horizon. Deze belooft niet alleen het bouwen en bewonen van ruimtes te herdefiniëren, maar ook hoe we ons digitaal bewegen. Als een van de koplopers van deze transitie, is ZJA een onderzoeks- en ontwikkelingsavontuur begonnen in virtuele ruimtes. En verkennen we de diepgaande implicaties voor de toekomst van het internet en de architectuur.

Arav Kumar, architect en 3D specialist bij ZJA

Vervolgens liet architect en filmmaker Jord den Hollander zien dat al vanaf de beginjaren het manipuleren van ruimtes in de film een rol speelt, en in die zin van alle tijden is. Hij  sloot af met zijn nieuwste film ‘Twin Cities Almere’. Een fictief portret van een groep Chinese architecten die zo in de ban is van Almere, dat ze in China een exacte kopie van deze ‘Nederlandse New Town’ bouwen. Wat ook de inwoners van Almere hun eigen stad met andere ogen laat zien.

Over het AFFR

AFFR onderzoekt al 13 jaar lang de relatie tussen film, stad en architectuur door het programmeren en vertonen van films en het organiseren van inleidingen en debat. Het architectuur filmfestival wordt jaarlijks in oktober georganiseerd in Rotterdam. Zien we jullie daar, volgend jaar?

Op 11 oktober organiseert AFFR om 20.15 uur een extra vertoning van de nieuwste korte film van festivalcurator Jord den Hollander, Twin Cities Almere.