Nieuws

Symposium Fiets+Voetbruggen 2021, 11 november

26.10.2021

Op donderdag 11 november 2021 organiseert de Bruggenstichting voor de zevende keer het Symposium Fiets+Voetbruggen, van 12.00 tot 18.00 uur in de Jaarbeurs in Utrecht. Kennis delen staat deze middag centraal. Op het programma staan onder meer circulair materiaalgebruik, bewezen bouwmethoden, de synergie tussen architect en ingenieur en ’s werelds eerste 3D-geprinte stalen brug. Ook architectenbureau ZJA is erbij!

Een kijkje in de keuken

Wat is recept voor een goede fiets-en voetbrug? Dat is de titel van de presentatie van architect Jochem Verbeek en architect/ingenieur Joris Veerman van ZJA. Zij zullen het publiek meevoeren langs een aantal bijzondere projecten in Nederland en België en bespreken een aantal ingrediënten voor het maken van een goede brug.

Gedeelde kennis, hogere kwaliteit

In 2014 richtte de Bruggenstichting het Platform Fiets+Voetbruggen op, met als doel de technische en architectonische kwaliteit van dit type bruggen te vergroten. Onder meer door kennisdeling over het integrale ontwerpproces, in samenwerking met alle betrokken partijen. Het volledige symposium-programma en meer informatie over aanmelden zijn te vinden op de website van de Bruggenstichting.