News

Architectenweb podcast ZJA: parametrisch ontwerpen

02.04.2021

De volgende stappen in parametrisch ontwerpen volgens ZJA

In samenwerking met de BNA maakt Architectenweb acht afleveringen van zijn podcast rond technologische innovatie in de architectenbranche. Architectenweb ging in gesprek met specialist computational design Jack Bakker en projectarchitect Kay Oosterman van ZJA over projecten als de Diamantbeurs Capital C Amsterdam, het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en de Verlengde Waalbrug in Nijmegen, en over de volgende stappen die in parametrisch ontwerpen gezet kunnen worden.

Vragen die centraal staan in deze serie podcasts zijn: welke nieuwe rollen ontstaan er in de architectenbranche, welke nieuwe vaardigheden zijn er nodig, wat is de impact van nieuwe technologie op de ontwerppraktijk? In de afleveringen in deze serie staan onder meer koplopers op het gebied van parametrisch ontwerpen centraal.

De podcast ‘Gesprek met Jack Bakker en Kay Oosterman over de volgende stappen in parametrisch ontwerpen’ is te beluisteren op Architectenweb, Apple podcast, Spotify, Buzzsprout en Google podcasts.

Related

Project

Extended Waal bridge, Nijmegen

Making room for the river

Near the city of Nijmegen the river Waal takes a tight turn, which in the past caused flooding at the Lower City’s quays. Honoring the fact…

Read more
Project

Freedom Museum, Groesbeek

Parachute in the landscape

A new building for the Freedom Museum Although the west of the Netherlands had to endure a gruesome winter of famine, the Battle of Arnhem…

Read more