Nieuws

Architectenweb podcast ZJA: parametrisch ontwerpen

02.04.2021

De volgende stappen in parametrisch ontwerpen volgens ZJA

In samenwerking met de BNA maakt Architectenweb acht afleveringen van zijn podcast rond technologische innovatie in de architectenbranche. Architectenweb ging in gesprek met specialist computational design Jack Bakker en projectarchitect Kay Oosterman van ZJA over projecten als de Diamantbeurs Capital C Amsterdam, het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en de Verlengde Waalbrug in Nijmegen, en over de volgende stappen die in parametrisch ontwerpen gezet kunnen worden.

Vragen die centraal staan in deze serie podcasts zijn: welke nieuwe rollen ontstaan er in de architectenbranche, welke nieuwe vaardigheden zijn er nodig, wat is de impact van nieuwe technologie op de ontwerppraktijk? In de afleveringen in deze serie staan onder meer koplopers op het gebied van parametrisch ontwerpen centraal.

De podcast ‘Gesprek met Jack Bakker en Kay Oosterman over de volgende stappen in parametrisch ontwerpen’ is te beluisteren op Architectenweb, Apple podcast, Spotify, Buzzsprout en Google podcasts.

Gerelateerd

Project

Verlengde Waalbrug, Nijmegen

Ruimte voor de rivier

Bij Nijmegen maakt de Waal een smalle bocht, waardoor de kades in de Benedenstad snel overstroomden. Uitgaande van het feit dat…

Lees meer
Project

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

Parachute in het landschap

Een nieuw gebouw voor het Vrijheidsmuseum Het Westen van het land stond nog een gruwelijke Hongerwinter te wachten, maar met de Slag om…

Lees meer