Vacancy

Architectural engineer (junior/medior)

Als Architectural Engineer bij ZJA speel je een cruciale rol in het ontwerpproces van onze projecten. Je werkt samen met ons team van architecten en ontwerpers om te komen tot conceptuele ideeën en deze om te zetten in gedetailleerde ontwerpen en visualisaties.

Wij zijn ZJA. Architecten, ingenieurs onderzoekers en uitvinders.

Opgericht in 1990 is ZJA inmiddels uitgegroeid tot een architectenbureau met meer dan 40 medewerkers. Wij werken aan uiteenlopende (inter)nationale projecten op met name het gebied van infrastructuur, sport en vrije tijd. Ter versterking van ons team zijn we op zoek naar een junior/medior Architectural engineer.

Het constructieve en het creëren van ruimtes - het oplossen en ontwerpen - gaan bij ZJA hand en hand. In die zoektocht naar de beste combinatie van techniek en esthetiek maken zowel duurzaamheid als innovatieve technologieën, zoals parametrisch ontwerp, integraal deel uit van ons ontwerpproces. Op ons bureau doen we meer dan alleen ontwerpen. Want de mooiste dingen maak je als je dingen deelt, en samen plezier hebt in je vak.

 

We zijn als architecten betrokken bij o.a. het Zuidasdok (station Amsterdam Zuid en omgeving), het Lightrail Systeem R&D project in Zuid-Korea en het Centraal Station in Amsterdam.

Het evenementengebouw Silt in Middelkerke en Capital C Amsterdam (de voormalige Diamantbeurs in Amsterdam) zijn recente voorbeelden van ons werk in Sports & Leisure.

 

Functieomschrijving

Ontwerpen vereist een combinatie van creativiteit en probleemoplossend denken. Het inzetten van computational design methoden, waaronder AI, maakt integraal deel uit van onze manier van werken. Als Architectural Engineer bij ZJA speel je een cruciale rol in het ontwerpproces van onze projecten. Je werkt samen met ons team van architecten en ontwerpers om te komen tot conceptuele ideeën en deze om te zetten in gedetailleerde ontwerpen en visualisaties. Je zult betrokken zijn bij alle fasen van het ontwerpproces, van het brainstormen over concepten tot het maken van technische tekeningen en modellen. Je zult werken aan diverse projecten op het gebied van Sports & Leisure en infrastructuur.

Verantwoordelijkheden

De verantwoordelijkheden bestaan o.a. uit de volgende onderdelen:

  • Ontwikkelen van conceptuele ideeën.
  • Creëren van schetsen, visualisatie en gedetailleerde ontwerptekeningen.
  • Het maken van 3D modellen en renders om ontwerpen te presenteren.
  • Onderzoek doen naar nieuwe materialen en technologieën.
  • Bijdragen leveren aan het opstellen van ontwerpvoorstellen en presentaties.
  • Het verstrekken van technische ondersteuning aan het ontwerpteam tijdens alle fasen van het project.

Wat breng je mee?

Het minimale opleidingsniveau dat wij zoeken is HBO-WO Bouwkunde.

De volgende softwarepakketten worden door ons gebuikt: Rhino + Grasshopper, Vectorworks, Revit,  Enscape, Twinmotion, AI tools voor visualisatie, Karamba, Adobe Design Suite, Affinity en MS Office.

Enige kennis van programmeertalen zoals C#, Visual Basic of Python, is een pre.

Mis je ervaring met bepaalde software dan biedt ZJA interne opleidingen aan.

Wat bieden wij?

Wij bieden een open en uitdagende werkomgeving met voldoende ruimte voor vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Ook bieden wij een competitief salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden op basis van de CAO voor architectenbureaus. Indien nodig bieden wij ook een Nederlandse taalcursus voor niet Nederlandssprekenden. 

Ervaring is voor ons ondergeschikt aan motivatie, ambitie en talent.

Solliciteren?

Wil je bij ons komen werken, mail dan je sollicitatiebrief, cv en portfolio in pdf-formaat naar: werk@zja.nl t.a.v. Annemie Stijns.

Voor vragen over de vacature of ons bureau: 020-535 22 00