Nieuws

Diamantbeurs Capital C Amsterdam genomineerd voor ArchDaily Awards, en jij mag stemmen!

09.02.2023
 
“Your hard work and dedication to creating beautiful, sustainable and innovative spaces deserve to be recognized on a global scale.” Aldus ArchDaily. Architectenbureau ZJA is vereerd met de nominatie van de Diamantbeurs Capital C Amsterdam voor de ArchDaily Awards Building of the Year 2023! Op 23 februari zullen de winnaars bekend worden gemaakt. Maar voor het zover is kan het publiek stemmen op zijn favoriete gebouw. Stem jij, voor 15 februari, ook op ons project Diamantbeurs Capital C Amsterdam?
 
Duurzaam architectonisch juweel
Herboren als Capital C Amsterdam, maakt de voormalige Diamantbeurs opnieuw deel uit van Amsterdam als centrum van de creatieve industrie. Het monumentale pand uit 1911 kreeg zijn oorspronkelijke grandeur terug na een ingrijpende renovatie. In opdracht van Zadelhoff B.V. en Sijthoff Media en ontworpen door ZJA in samenwerking met Heyligers architects en Braaksma & Roos Architectenbureau. Het werd bekroond met een eigentijdse, karakteristieke en parametrisch ontworpen koepel van staal en glas, ontwikkeld in samenwerking met Octatube. Schitterend als een diamant, biedt deze ‘High Light’ een van de meest spectaculaire uitzichten over de stad en weerspiegelt haar heden en verleden.
 
Voor het voetlicht van de wereld
ArchDaily is het grootste architectuurplatform ter wereld. Volgens het internationale en drukbezochte platform is het in deze tijden van transitie belangrijker dan ooit om kennis en inspiratie te delen. Juist nu bieden transformaties van de gebouwde omgeving en de bouwsector, die essentieel zijn voor onze manier van leven, hoop voor de toekomst. De ‘Building of the Year Awards’ spelen dan ook een wezenlijke rol. Niet alleen voor een nieuwe generatie architecten, ontwerpers en opdrachtgevers maar ook voor iedereen die geïnteresseerd is in hoe we leven, waar we wonen en hoe we verder moeten.
 
Stemmen voor de Building of the Year 2023
Iedere ingelogde ArchDaily gebruiker kan tot en met 15 februari stemmen via deze link.