07.09.2023

Wat een cadeautje, deze warme septemberdagen. Ook op het kantoor van architectenbureau ZJA op IJburg genieten we nog even na. Van alle vakantieavonturen, en uitkijkend naar de reizen die nog gaan komen. Zonder vaste bureausluiting heeft ons internationale team alle vrijheid voor familiebezoek. En ook gezamenlijk ontdekken we graag meer van andere culturen. 

Samen werken, doen en zijn

Internationale bureauexcursies, zelfbereide diners met gerechten uit alle windstreken, uiteenlopende vieringen en om de week een gezamenlijk ontbijt met het interne nieuws. Bij ZJA doen we meer dan ontwerpen, onderzoeken en uitvinden. Want de mooiste dingen maak je als je dingen deelt, en samen plezier hebt in je vak.

Myrthe Marres (secretariaat ZJA): “Ik werkte net een paar weken bij ZJA en mocht al mee op een meerdaagse excursie naar Berlijn. Naast het soort architectuur en de boeiende zoektocht naar de combinatie van techniek, esthetiek en ecologie die ik dagelijks om me heen zie, is dit precies waarom ik hier zo graag werk. Omringd door creativiteit en inspiratie in een hartelijke, open en ontspannen sfeer.”

Inspirerende internationale excursies

Afgelopen voorjaar reisde ZJA af naar het in aanbouw zijnde evenementengebouw SILT in het Belgische Middelkerke en in juni stapte bijna het voltallige bureau in de trein naar Berlijn. We bezochten onder meer de Holocaust Memorial, Philharmony van Sharoun en Boros Sammlung. Indrukwekkend! Tijd voor ontspanning was er natuurlijk ook. Zo vloog onze vaste hardloopploeg, die eerder al meedeed aan de Zandvoort Circuit Run, in Berlijn over het asfalt van de voormalige Luchthaven Berlin-Tempelhof.

Ontdekken en ontspannen

Ook op het bureau ruimen wij regelmatig tijd voor nieuwe ontdekkingen en ontspanning. ZJA werkt vanuit een ruim opgezet en licht kantoorgebouw op IJburg, uitkijkend over het water en voorzien van een gedeeld terras op de begane grond. Daar vierden wij de zomer, met een gezamenlijk voorbereide BBQ en zelfgemaakte wereldgerechten. Nieuwe smaken ontdekken en samen zijn, ook dat geeft ons volop inspiratie voor ons werk.