Nieuws

Bezoek: inspiratie aan de Belgische kust

Op zondag 7 mei is het Open Wervendag in België. Onder meer het bouwdok van de Scheldetunnel in Zeebrugge en de werf van het evenementengebouw in Middelkerke zijn dan opengesteld voor het publiek. In Middelkerke verrijzen in een rap tempo de contouren van dit nieuwe baken aan zee. Eind maart bezocht architectenbureau ZJA de bouw. De bureau-excursie leverde een mooie gedeelde ervaring, volop inspiratie en een aantal indrukwekkende beelden op.

Als architect kun je gemakkelijk verstrikt raken in het dagelijks werk van ontwerpen en plannen. De tijd nemen om een stapje terug te doen van kantoor, de wereld om ons heen verkennen en de projecten waar we aan werken in het echt zien, is cruciaal voor ons creatieve proces. Bovendien was de excursie naar Middelkerke een geweldige teambuilding ervaring. Een herinnering aan de kracht van het samenwerken, en hoe deel uitmaken van een hecht team ons kan helpen om te groeien. Zowel persoonlijk als professioneel.

Aida Chalak, junior architect at ZJA 

SILT MIddelkerke, baken aan de Vlaamse kust

Het iconische evenementengebouw SILT Middelkerke wordt geïntegreerd in een vernieuwde zeewering en duinlandschap, dat de historische relatie van de badplaats met de zee herschrijft. Als lid van Bouwteam Nautilus tekende ZJA - in samenwerking met OZ, DELVA Landschapsarchitecten en Bureau Bouwtechniek - voor het ontwerp.

Nieuwe openbare ruimte

Het ontwerp versterkt niet alleen de zeedijk en maakt die autovrij, maar is ook onderdeel van een kwalitatief verbeterde openbare ruimte. De zeedijk en het Epernayplein zullen straks één geheel vormen. Naar verwachting wordt SILT Middelkerke eind van dit jaar opgeleverd. We kijken ernaar uit!

Credits

Opdrachtgever evenementengebouw SILT Middelkerke: Gemeente Middelkerke
Het Nautilus Consortium is een samenwerkingsverband tussen ontwikkelaar Debuild, hoofdontwerpers ZJA (architectuur) en DELVA (landschapsarchitectuur), OZ (casino- en hotelontwerp) en Bureau Bouwtechniek (uitvoerend architect), aannemers Furnibo en Democo. Zij worden bijgestaan door experts van COBE, VK Engineering, Beersnielsen, Witteveen+Bos, Plantec, MINT en Sertius.

Gerelateerd

Artefact

Onze missie

De omgeving kwalitatief verbeteren

ZJA zet zich in om met haar ontwerpen de omgeving vanuit een menselijk en ecologisch oogpunt kwalitatief te verbeteren. Wij zijn…

Lees meer
Werkwijze projecten

Ruimte maken voor de kust

Evenementengebouw SILT, Middelkerke

De opgave voor een nieuw evenementengebouw in Middelkerke omvatte ook veel bredere doelen. Het ontwerp moest ook de zeedijk versterken, die…

Lees meer
Nieuws

Creativiteit, plezier en samenwerken bij ZJA - Van Berlijn tot zomerse BBQ's

Inspirerende bureauexcursies, zelfgemaakte diners met gerechten uit alle windstreken, verschillende vieringen en om de week een gezamenlijk…

Lees meer