Jonathan Kwakkel

De veelzijdigheid van de ICT bij ZJA trok mij meteen aan en maakt dat ik me helemaal op zijn plek voelt.

Op wat toen nog het Grafisch Lyceum Amsterdam heette begon Jonathan aan een opleiding voor web design en grafische vormgeving. Maar al snel bleek die opleiding hem te beperken, omdat hij vooral belangstelling had voor de enorme technische veelzijdigheid van informatie-technologie. Naast een opleiding tot systeem-beheerder ontdekte en leerde hij veel op eigen houtje en werkte al snel bij een aantal IT bedrijven. Via een recruiter werd hij attent gemaakt op ZJA. De veelzijdigheid van de ICT bij ZJA trok hem meteen aan en maakt dat hij zich helemaal op zijn plek voelt.

‘De ontwerpen en presentaties vergen zware systemen, er wordt onderzoek gedaan dat berust op complexe berekeningen. De ICT moet snel, stabiel en up to date zijn. We zijn nu bezig een universele data set te maken die door verschillende programma’s in real time te gebruiken is. Dus stel je voor, jij tekent in het ene programma een ruimte, ik kijk ernaar via een VR systeem, en jij kunt in weer een ander programma iets veranderen of toevoegen. Het is mooi ervoor te zorgen dat mensen hun werk sneller en prettiger kunnen doen.’

In zijn vrije tijd is deze StarWars-liefhebber een verzamelaar van Lego, waarmee hij, soms samen met zijn zoon en dochter en in wedstrijdverband, uitdagende bouwsels maakt: ‘denk aan een rivier, het water, de oevers en de brug, helemaal van Lego’.