Maxime Selling

Bij ZJA ligt de nadruk op echte ontwerp-kracht, de zoektocht naar de vorm die aan alle functionele, esthetische en menselijke eisen tegemoetkomen.

Maxime kan er nu om lachen, maar hij vond op school zitten en leren in de verste verte niet leuk. Een ramp eigenlijk. Tot de dag dat er in een techniek-les op het VMBO een opdracht voorbijkwam over isometrisch tekenen. Niet alleen bleek hij daar aanleg voor te hebben, dit vond hij wel boeiend! Al snel vatte hij het plan op architect te worden en ooit zijn eigen droomhuis te bouwen. Via MBO en HBO bouwkunde studeerde hij aan de TU Delft.

‘Maar bij iedere stap op die weg waren er twijfels. Ik was namelijk ook gefascineerd van game design & programmeren. Wat later raakte ik geïnteresseerd in grafisch ontwerp. Zo kwamen er steeds nieuwe boeiende dingen bij, die de keuzes moeilijker maakten.’

De oplossing bleek om zijn interesses te combineren met de architectuur, zoals hij nu zijn programmeer-creativiteit kan inzetten bij het parametrisch ontwerpen. Bij ZJA vindt hij de ruimte om die combinaties van interesses te ontwikkelen. Bij het bureau ligt de nadruk op echte ontwerp-kracht, de zoektocht naar de vorm die aan alle functionele, esthetische en menselijke eisen tegemoetkomen.

Hij woont in hartje Rotterdam, vanuit de hoogte kijkend op de Maas. Zijn voornemen om een eigen droomhuis te bouwen staat nog steeds. ‘Een huisje ergens dicht bij de natuur dat ook ruimte biedt aan al mijn nieuwe interesses, zoals klimmen, mindfulness en wie weet wat nog meer.’