Nick van Slageren

Ik zie parametrisch ontwerp als een schitterend instrument om de balans te vinden tussen de technische en de conceptuele kant van ontwerpen.

Architect, of toch piloot. Zo zag het toekomstbeeld dat Nick als jongen koesterde eruit. Maar tegen de tijd dat het menens werd, brak de zogenaamde pilotencrisis uit en bedacht hij dat het misschien ook wel een vak was met vooral veel routine-checks. Zo belandde hij op de HBO Bouwkunde opleiding in Arnhem. Daarna was zijn leerhonger nog lang niet gestild en hij deed een master aan de TU Eindhoven.

Mijn afstudeerproject ging over het revitaliseren van de Rotterdamse havengebieden dat onder andere heeft geleid tot het ontwerpen van nieuw cultuurcentrum. Met veel inzet van computational design en digital fabrication. Echt een gave manier om techniek en ruimtelijk denken te combineren.’

Het was tijd voor een grote stap en hij solliciteerde bij architectenbureaus in Amsterdam. ZJA leek de beste plek om verder te leren en zich als architect te ontwikkelen.

‘Ik denk dat ik niet een specialist wordt in parametrisch ontwerpen, maar ik zie er wel een schitterend instrument in om de balans te vinden tussen de technische en de conceptuele kant van ontwerpen. Nou, dan zit ik hier helemaal op m'n plek. Ook al werk ik hier nog maar acht maanden, het lijken er maar twee. Alles ging razendsnel.’

Van jongsaf aan was hij een fervent hockey-er, maar in de laatste jaren van zijn studie kwam dat er niet meer van. Inmiddels is hij een liefhebber van golf en probeert hij zoveel mogelijk vrienden over te halen mee te doen.