Nieuws

Podcast de ‘Onderscheidende Stad’

7.2.2021

De stad is nooit af. Beter kan het altijd en iedereen heeft daar een mening over. In de serie PodStad gaat Dirk Bakker, CEO van Colliers, steeds met twee nieuwe gasten in gesprek over een ander stadsthema. Op 25 juni sprak hij met Rein Jansma, oprichter van architectenbureauZJA, en Caroline Gehrels, directeur Europese steden Arcadis en voormalig wethouder van Amsterdam, over de ‘Onderscheidende stad.’

Uniek blijven

In deze tijden van globalisering dreigen steden steeds meer op elkaar te gaan lijken. Hoe blijft een stad speciaal in een wereld die steeds meer met elkaar verbonden is? Aan de hand van scherpe vragen en prikkelende stellingen gaat Dirk Bakker daar met Caroline Gehrels en Rein Jansma het gesprek over aan.

Van elkaar leren

In een inspirerende discussie komen onder meer hun favoriete steden aan bod, hoe je vanuit beleid kunt sturen op kwaliteit, andere waarden dan alleen de economische, vernieuwende inzichten vanuit de Coronacrisis en wat steden van elkaar kunnen leren. Ook komt de luisteraar te weten waar Rein Jansma als architect graag een methode voor zou willen verzinnen en welke brug Caroline Gehrels nog zou willen bouwen. Benieuwd? Beluister de hele podcast hier.