Nieuws

Rotterdam Ahoy gastheer Eurovisie Songfestival 2020

03.09.2019

Rotterdam Ahoy is volgend jaar gastheer van de 65ste editie van het Eurovisie Songfestival. Tussen 2009 en 2011 onderging Rotterdam Ahoy een grootschalige uitbreiding en modernisering naar ontwerp van ZJA Zwarts & Jansma Architecten. Hierbij werd de flexibiliteit van de zaal geoptimaliseerd en de bezoekerscapaciteit verhoogd naar 15.000.

Bas Symons, projectarchitect bij ZJA: "Wij zijn zeer verheugd dat het Eurovisie Songfestival in Rotterdam Ahoy gaat plaatsvinden waar ZJA, in samenwerking met Merkx+Girod Architecten, het ontwerp voor maakte. De bezoekerscapaciteit is vergroot en de beleving van de bezoeker kreeg bijzondere aandacht. Om een grotere vrije hoogte en een grotere belastbaarheid van de dakspanten, onder andere voor camera’s en verlichting, mogelijk te maken is het dak tijdens de renovatie volledig vernieuwd. Dit maakt Rotterdam Ahoy uitermate geschikt als locatie voor het Songfestival 2020."

Multifunctioneel en flexibel gebouw

Rotterdam Ahoy biedt onderdak aan activiteiten van sterk wisselende omvang, elk met een enorm scala aan heel specifieke eisen voor verlichting, akoestiek en ruimtelijke beleving. De grotere draagkracht van het dak en de inzet van bewegende schermen en gordijnen zorgen ervoor dat de functie, de indeling en het volume aanpasbaar zijn. Daarnaast is de verlichting zeer adaptief en zijn de mogelijkheden voor kleurgebruik zeer divers. Het is een belangrijk instrument om de gewenste sfeer voor bezoekers te creëren. Het zijn juist deze elementen die de kwaliteit van het gebouw voor bezoekers sterk vergroten en Rotterdam Ahoy één van de meest veelzijdige evenementenlocaties van Nederland maakt.

Photo: Copyright B2S

Gerelateerd

Project

Rotterdam Ahoy, Rotterdam

Huiselijke speelplaats van de stad

Generaties liefhebbers van boksen, wielrennen, tennis, kunstschaatsen en basketbal koesteren dierbare herinneringen die Rotterdam Ahoy als…

Lees meer