Rudo Koot

Werken in een multidisciplinaire situatie, in een team en al die verschillende werelden proberen te laten samenwerken, dat vind ik mooi.

Rudo heeft een duidelijk idee waarmee zijn liefde voor ontwerpen is gewekt, namelijk met het ontzag en de bewondering voor vliegtuigen, raketten en ruimtestations die hij als jongen voelde. Toen hij eenmaal lucht en ruimtevaarttechniek studeerde bleek dat al die schoonheid en adembenemende stroomlijning vooral berustte op eindeloos rekenen en modellen bijstellen. Voor hem bleek het teveel technische luchtfietserij en hij wendde zich tot de architectuur, waar maatschappelijke vragen, technische uitdagingen en de rol van schoonheid samenkomen.

‘Werken in een multidisciplinaire situatie, in een team en al die verschillende werelden proberen te laten samenwerken, dat vind ik mooi. Het vermogen om een synthese te vinden en toch de veelzijdigheid van het ontwerp te behouden, dat is de kunst.’

Hij is, na een tijd ervaring te hebben opgedaan bij een bureau dat zich toelegde op woningbouw, blij bij ZJA te werken.

‘Dat komt omdat er hier naar iedereen de prikkel uitgaat dat er iets uit te vinden en nieuws te ontdekken valt, en dat nieuwe en vernuftige oplossingen hier enorm gewaardeerd worden.