Nieuws

AMFORA in het Stadslab van het Amsterdam Museum

14.06.2018

Samen met Strukton ontwierp ZJA Zwarts & Jansma Architecten een innovatief plan voor een stadsuitbreiding onder de Amsterdamse grachten; AMFORA. Vanaf zaterdag 16 juni zal het project onderdeel uitmaken van de vaste opstelling van het Amsterdam Museum; het Stadslab.

In deze educatieve ruimte onderzoeken kinderen Amsterdam aan de hand van verschillende thema’s die betrekking hebben op de stad. Een van deze thema’s is ‘De Slimme Stad’ waar AMFORA onderdeel van zal uitmaken.

Het project AMFORA (Alternatieve Multifunctionele Ondergrondse Ruimte Amsterdam) voorziet in de aanleg van ondergrondse ruimten, onder de grachten van Amsterdam; een stad onder de stad. Op deze manier wordt de ruimte onder Amsterdam beter benut. Daarmee is AMFORA een slimme oplossing voor het groeiende ruimtetekort in de stad.

Het Stadslab opent zaterdag gelijktijdig met de tentoonstelling ‘De Mooiste Stad - Amsterdam door de ogen van Eberhard van der Laan’, voormalig burgemeester van Amsterdam, die om 14:00 uur wordt geopend door Femke van der Laan.

 

Gerelateerd

Project

AMFORA Amstel, Amsterdam

Een visionair toekomstplan

Lees meer
Zonder categorie

De ontdekking van de ondergrond - Land+Water

Als er ook nog ruimte voor groen en openbare ruimte over moet blijven, is er misschien niet genoeg om de trek naar steden op te vangen. Net…

Lees meer
Nieuws

Expositie Sub terra ARCAM

01.10.2021

Lees meer
Nieuws

Lezing mobiliteit Rob Torsing

13.10.2022

Lees meer