Nieuws

Bezoek de bouw op 18 juni

Van onze projecten aan de Zuidas in Amsterdam, tot de N206 Tjalmaweg Katwijk-Leiden en de Blankenburgverbinding bij Rotterdam. Op de Dag van de Bouw - zaterdag 18 juni - zijn deze en vele andere bouwlocaties in heel Nederland voor één dag toegankelijk voor het publiek.

Reis naar de toekomst met de architecten van Zuidasdok

Neem een uniek kijkje achter de schermen bij de grote bouwprojecten bij de Zuidas in Amsterdam, zoals Zuidasdok. Het ontwerp voor de vernieuwing van station Zuid, de verbreding en de ondertunneling van de A10 Zuid en de stadsomgeving, opgesteld door architectenbureau ZJA, Team V Architectuur en BoschSlabbers Landschapsarchitecten, wordt tijdens de Dag van de Bouw door de architecten toegelicht. Ze vertellen over hoe het station in de nabije toekomst zal functioneren en laten onder meer beelden van de toekomstige Britten -en Minervapassage zien.

Neem een kijkje bij de bouw van de Blankenburgverbinding

In 2024 zal de Blankenburgverbinding de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg verbinden. De weg ligt verscholen in een verdiepte bak, duikt in een landtunnel onder de Aalkeetpolder door en in een diepe tunnel onder Het Scheur. ZJA maakte het architectonisch ontwerp van de kunstwerken en de dienstgebouwen van de Blankenburgverbinding. Tijdens de Dag van de Bouw kunnen bezoekers in Vlaardingen en Rozenburg een bezoek brengen aan de bouw van de Maasdeltatunnel, de zinktunnel onder het Scheur. 

Daal af in de bouwput van de N206 Tjalmaweg Katwijk-Leiden

Als onderdeel van de Rijnlandroute wordt de N206 Tjalmaweg tussen Valkenburg en Katwijk vernieuwd en verbreed. Het ontwerp komt van ZJA en Bosch Slabbers Landschapsarchitecten. Op de Dag van de Bouw kunnen bezoekers afdalen in de bouwkuip van de verdiepte ligging en de toekomstige ongelijkvloerse aansluiting Valkenburg-Oost, de pompkelder en de nieuwe Torenvlietbrug van dichtbij bekijken.

Benieuwd naar de projecten en het programma? Een overzicht en de mogelijkheid tot inschrijving is te vinden op de website van de Dag van De Bouw.

 

 

Gerelateerd

Project

Zuidasdok, Amsterdam

Waar de stad groeit en knelt

De ambitie voor het gebied rond Zuidas in Amsterdam was, zoals het echte stadsuitbreidingen betaamt, een gooi naar het hoogste: vanuit een…

Lees meer
Nieuws

Zuidasdok en opgetild lightrailsysteem finalisten Architizer A+ Awards

Maar liefst twee ZJA projecten zijn genomineerd voor de prestigieuze internationale Architizer A+ Awards 2024. Zowel de architectonische…

Lees meer
Nieuws

Vergroening langs de snelweg

Vergroening langs de snelweg

Lees meer
Nieuws

Architectuurrondleidingen Zuidasdok

Ook zo benieuwd naar hoe het er straks uitziet in en rond station Amsterdam Zuid? Op 20 en 27 juli en op 2 en 10 augustus zullen de…

Lees meer