Project

E11 ondergrondse parkeergarage, Abu Dhabi

Kleurrijke parkeergarage met gebogen gevels

De E11 ondergrondse parkeergarage in Abu Dhabi biedt niet alleen een oplossing voor de groeiende behoefte aan parkeermogelijkheden, maar fungeert ook als een proefproject voor toekomstige parkeervoorzieningen in de regio.

Kleurschema's en belettering

In het ZJA-ontwerp van de E11 ondergrondse parkeergarage staat gebruiksvriendelijkheid centraal. Er is veel aandacht besteed aan eenvoudige en consistente kleurschema's en belettering. Deze zorgen niet alleen voor een gestroomlijnde uitstraling, maar dienen ook om de navigatie binnen de garage te vereenvoudigen. Een zorgvuldig uitgedacht verlichtingsplan zorgt voor een gevoel van veiligheid en oriëntatie, waarbij natuurlijk daglicht optimaal wordt benut.

Glazen panelen en gladde, gebogen gevels

De in- en uitgangen van de parkeergarage zijn omgeven door glazen panelen, waardoor een gevoel van openheid en veiligheid wordt gecreëerd. Deze panelen fungeren als oriëntatiepunten en bieden een duidelijk zicht op de omgeving. Dankzij de gebogen en gladde wanden worden donkere hoeken vermeden, wat het gevoel van veiligheid versterkt en bijdraagt aan het comfort van de gebruikers.

Aangename omgeving

Het strakke plafond van de garage, waarin installaties discreet zijn verborgen, draagt bij aan een rustige en aangename sfeer. Dit resulteert niet alleen in een optimale akoestiek en luchtzuivering, maar creëert ook een aangename omgeving voor zowel automobilisten als voetgangers.

Integratie van commerciële functies

Het ontwerp van ZJA houdt ook rekening met de integratie van commerciële functies binnen de parkeergarage en in de directe omgeving van de ingangen. Deze toevoegingen verrijken niet alleen de gebruikerservaring, maar verbeteren ook het algehele gemak en de functionaliteit van de garage, met mogelijkheden voor winkels, horecagelegenheden en andere diensten.

Awards:

IPI Award of Excellence: Best Design of a Parking Facility én New Sustainable Parking & Transportation Facilities Excellence.

Architect: ZJA
Client: Ministerie van Transport (DoT)
In samenwerking met: PARSONS International
Jaar: 2015

Project: #761

Gerelateerd

Project

Evenementengebouw Silt, Middelkerke

Nieuwe ruimte voor de Vlaamse kust

Zowel wervend als integer is het in meerdere opzichten een aanwinst voor de Belgische kust: evenementengebouw Silt Middelkerke. Met veel…

Lees meer
Project

Diamantbeurs, Capital C Amsterdam, Amsterdam

Een sprankelend Rijksmonument

Van oudsher is een beurs de ontmoetingsplaats van markten en mensen, goederen en ideeën en zo ontmoet de vernieuwde Diamantbeurs de stad.

Lees meer
Project

Parkeergarage en stadsplein Houtmarkt, Kortrijk

Van parkeerplaats tot uitnodigende publieke ruimte

Een ontwerp voor een functionele, overzichtelijke en veilige ondergrondse parkeergarage. Met versterking van de kwalteiten van de omgeving…

Lees meer
Project

Parkeergarage Croeselaan Jaarbeursplein, Utrecht

ZJA ontwierp een ruimtelijke en overzichtelijke parkeergarage met veel aandacht voor goede verlichting en daglichttoetreding. Zo is een…

Lees meer