Project

Magazine NEXT - Venues of the future

Na de succesvolle samenwerking aan het legendarische vernieuwde schaatsstadion Thialf in Heerenveen en het winnen van een German Design Award 2018 voor het ontwerp, besloten architectenbureau ZJA en DAY om samen een magazine te maken; NEXT. In dit magazine presenteren we onze visie op ‘Venues of the future’, onszelf en ons werk. Tegelijkertijd willen we een platform bieden aan atleten, sport marketing consultants, managers van voetbalclubs en multifunctionele centra zoals Rotterdam Ahoy en MartiniPlaza in Groningen. Het is een roep naar geestverwanten, een presentatie bedoeld voor toekomstige partners en een uitnodiging om samen met ons op reis te gaan naar de sport- en vrijetijdsgebouwen van de toekomst.

Deze ‘Venues of the future’ zullen meer en meer functioneren als openbare woonkamers, een derde plek om naast huis en werk te zijn en verder worden geïntegreerd in de stedelijke omgeving, in de nabijheid van winkels en kantoren. Ze zullen waarschijnlijk scholen of gezondheidszorgfaciliteiten huisvesten en belangrijke voorlopers zijn voor innovatie in duurzaam bouwen, afvalbeheer en mogelijkheden bieden om bedrijven en onderwijs met elkaar te verbinden.

Het ontwikkelen van grote sport- en vrijetijdsgebouwen moet een proces zijn dat niet begint met de behoeften van één club of bedrijf, of een financieel plan dat op een aantrekkelijke locatie past, maar met de vraag wat een stad of een regio nodig heeft, meer dan alleen een nieuw stadion of een congreszaal. Zulke gebouwen moeten op zo’n manier ontworpen worden zodat ze kunnen groeien, veranderen en deel kunnen gaan uitmaken van de stad.

Het ontwikkelen van een stadion of sportlocatie op een robuuste economische basis terwijl er op toegezien wordt dat het een onderdeel wordt van een flexibele en levende stad en voldoet aan alle noodzakelijke culturele, sociale en economische eisen vereist nieuwe en onconventionele vormen van samenwerking en een meer organische en context-gerelateerde benadering.

Dit tijdschrift kan een éénmalige uitgave zijn, of misschien de eerste in een reeks. Dat is het open karakter van ons onderzoek. We nodigen anderen uit om met ons mee te doen.

Gerelateerd

Nieuws

Digitale versie magazine NEXT nu online beschikbaar

27.09.2018

Lees meer
Nieuws

ZJA en DAY lanceren nieuw magazine NEXT

21.06.2018

Lees meer