11.09.2023

Stap in de toekomst van station Amsterdam Zuid en ervaar het vernieuwde station in een unieke virtuele wandeling. Het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok biedt een fascinerende virtuele ervaring die een voorproefje geeft van de complete vernieuwing en uitbreiding van het huidige station. Voor het eerst is het toekomstige station Amsterdam Zuid tastbaar en toegankelijk voor publiek. Het station is onderdeel van het Zuidasdok-project, ontworpen door de architectenbureaus ZJA, Team V Architectuur en BoschSlabbers Landschapsarchitecten.

Op verkenningstocht door het vernieuwde station Amsterdam Zuid

In een interactieve omgeving kunnen bezoekers de nieuwe Brittenpassage verkennen, de trein- en metroperrons betreden en het bus- en tramstation ontdekken. De virtuele wandeling geeft een levendig beeld van hoe het toekomstige station Amsterdam Zuid eruit zal zien. Een unieke kans om het vernieuwde station nu alvast zelf te ervaren.

Het station als stadsplein: Een groene en levendige omgeving

Reinald Top, architect-partner bij ZJA: “Station Amsterdam Zuid, als het bruisende hart van de Zuidas, ondergaat een indrukwekkende transformatie met het ontwerp voor Zuidasdok. Het wordt niet alleen een efficiënt vervoersknooppunt, maar ook een groen en levendig stadsplein. Slanke luifels, brede doorgangen en een rustige kleurstelling creëren een aangename sfeer. Omgeven door een groene pleinachtige omgeving wordt het station een plek waar men graag winkelt, slentert en verblijft. Het ontwerp biedt een unieke combinatie van historie en innovatie, met ruimte voor ontspanning en rust te midden van drukke verkeersstromen."

Grootschalig Zuidasdok-project

Het grootschalige Zuidasdok-project is een van de grootste infrastructurele projecten in Nederland. Naast de vernieuwing van station Amsterdam Zuid omvat het ambitieuze project ook de verbreding van de A10 Zuid en ondertunneling in het hart van de Zuidas. Niet alleen het station, maar ook de knooppunten De Nieuwe Meer en Amstel worden aangepakt om de verkeersdoorstroming en -veiligheid te verbeteren. Station Amsterdam Zuid zal uitgroeien tot een bruisend knooppunt, omgeven door groene pleinen en aangename verblijfsruimtes.

Meer dan alleen de virtuele wandeling: Ontdek de toekomst van station Amsterdam Zuid

Het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok biedt meer dan alleen de virtuele wandeling. Bezoekers kunnen ook de reusachtige Zuidasmaquette bekijken en genieten van animaties die verschillende aspecten van Zuidas en het Zuidasdok-project belichten. Bezoek het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok en ervaar nu al de toekomst van station Amsterdam Zuid.

Meer informatie over de virtuele wandeling en het Zuidasdok-project is te vinden op Informatiecentrum - Zuidas.