24.01.2019

In januari en februari organiseert Architectuur Centrum Amsterdam de Winterlezingen: Een lezingenreeks over de grootschalige gebiedsontwikkeling in Amsterdam waar zij zes projecten voor selecteerde waaronder het project Zuidasdok. Op zondag 27 januari geven Reinald Top, ZJA Zwarts & Jansma Architecten, en Jeroen van Schooten, Team V Architectuur, een lezing over het project Zuidasdok; het grootste infrastructuurproject van Nederland op dit moment.

Het project Zuidasdok is gericht op het verbeteren van de bereikbaarheid van de Noordelijke randstad en de Zuidas. ZuidPlus Architecten is verantwoordelijk voor de architectonische vormgeving en landschappelijke inpassing van het project Zuidasdok. ZuidPlus Architecten bestaat uit ZJA, Team V Architectuur en Bosch Slabbers Tuin- en Landschapsarchitecten.

Station Amsterdam Zuid is één van de snelst groeiende stations van Nederland. De komende jaren zal het aantal reizigers nog verder gaan toenemen. Bovendien is de A10 een van de drukste snelwegen van Nederland. Om de bereikbaarheid van Amsterdam te verbeteren wordt station Amsterdam Zuid geheel gemoderniseerd en uitgebreid. Bovendien wordt de A10 verbreed en deels ondergronds gebracht.

De voorbereidende werkzaamheden voor Zuidasdok zijn vorig jaar gestart. Dit jaar zal de bouw van het project beginnen.