Nieuws

Startstation E-lijn genomineerd voor Nieuwe Berlagevlag 2017

16.01.2018

Het nieuwe Startstation E-lijn in Den Haag is een van de vijf projecten die genomineerd zijn voor de Haagse Architectuurprijs de Nieuwe Berlagevlag 2017. De vakprijs voor het meest aansprekende ruimtelijke project in Den Haag, opgeleverd tussen 2012 en 2017.

Met het nieuwe Startstation voor de E-lijn heeft Den Haag een ruimtelijk en herkenbaar station gekregen waar reizigers makkelijk en snel met de lightrailverbinding tussen Den Haag, Leidschendam, Zoetermeer en Rotterdam kunnen reizen. De transparante overkapping geeft de halte een ruime maat en zorgt voor herkenbaarheid en comfort voor wachtende reizigers. Met de sculpturale vorm van de overkapping en luifel is een herkenbaar station gecreëerd dat rekening houdt met de menselijke schaal. Tegelijkertijd houdt het station stand tussen de omringende megacomplexen en valt op in de stedelijke omgeving.

Samen met het lightrailstation Beatrixlaan is het station E-lijn een iconisch logo voor de stad Den Haag. Het nieuwe station E-lijn zet Den Haag ook internationaal op de kaart en biedt de reiziger een aantrekkelijke en modern openbaar vervoer overstappunt. Het station E-lijn zorgt voor een opwaardering van het Anna van Buerenplein tot een levendig stadsplein en maakt van de voorheen sombere achterkant van het station nu een aantrekkelijke entree tot de stad Den Haag.

De winnaar van de architectuurprijs de Nieuwe Berlagevlag 2017 wordt op 20 februari bekendgemaakt.

Gerelateerd

Nieuws

In memoriam Rein Jansma 1959-2023

Op 17 april 2023 overleed Rein Jansma, hij is 63 jaar geworden.

Lees meer
Project

Startstation E-lijn, Den Haag

Parametrisch ontworpen eyecatcher

De komende jaren wordt een sterke groei verwacht van het aantal passagiers op Den Haag Centraal. Om in de toekomst meer ruimte te kunnen…

Lees meer