ZJA heeft een typische skybox in de Amsterdam Arena getransformeerd naar een bewoonbaar beeldhouwwerk. Bezoekers van de box worden omhuld door een surrealistisch en sensueel interieur, dat grenst aan architectuur en kunst. 

Met behulp van een ongelooflijk goedkoop materiaal, karton, werd een uitzonderlijk gevoel van luxe gecreëerd. Nuances in de rijke textuur van het karton, veroorzaakt door een moiré-patroon, geven de muren een gevoel van liquiditeit. 

Het interieur is een balans van contrasten tussen hard en zacht, glad en ruw, reflecterend en mat, gebogen en recht, zwart en wit. 

Meer dan 6000 platen van 6mm dik golfkarton zijn ambachtelijk gevormd door zowel mens als machine, door elke plaat individueel met een laser te snijden en zorgvuldig met de hand te verlijmen. 

Fabricage in-house bij ZJA bleek het meest innemende aspect van het project, waardoor een zeer geoptimaliseerd ontwerp met integratie van alle praktische eisen mogelijk werd. 

De Timeless Box is een initiatief van Hans van Veggel en Timeless Investments, het familiebedrijf van van Veggel.

 

project: 0510