Nieuws

Wetenschappelijk artikel: Super integration

29.11.2022

Traditioneel lineair denken is niet meer van deze tijd. Door de huidige digitale vlucht staan we aan de vooravond van een tijdperk dat wordt gekenmerkt door de vervaging van grenzen, disciplines en rollen. Rob Torsing, Ralph Kieft en Anurag Bhattacharya van architectenbureau ZJA schreven hier een wetenschappelijk artikel over.‘ Super Integration: A cross-disciplinary approach towards design’ is onlangs gepubliceerd op het wetenschappelijke platform Heron.

Nieuwe kansen voor de architectuur

Tegenwoordig wordt van architecten verwacht dat ze op een minder tijdrovende manier ontwerpen en detailleren, terwijl ze toch innoveren, waarde toevoegen en duurzaam zijn. En dat vraagt om een andere manier van ontwerpen.

Today, the architectural design has become a complex workflow in which geometric, spatial, and technical datasets are filtered through simulation, analysis, and optimization processes, with the aim to create integrated parametric models that can generate an array of outputs ranging from energy usage to production and management.

Nieuwe ontwerpmogelijkheden verkennen

Technologie is een van fundamenten waarop ZJA is gebouwd. De auteurs illustreren aan de hand van het Startstation E-lijn in Den Haag, het Vrijheidsmuseum in Groesbeek en de vernieuwing van station Amsterdam Centraal hoe het bureau zich op het vlak van computational ontwerp steeds verder ontwikkelt.

Our design workflows are a means to increase efficiency, while focusing on exploring new design potentials, largely driven by parametric or associative modelling. This has enabled us to advance our office’s philosophy of design and technology integration such that structure, material and production methods become the foundation of creative thinking.

Meer weten? Lees hier het hele wetenschappelijke artikel.

 

Gerelateerd

Project

Diamantbeurs, Capital C Amsterdam, Amsterdam

Een sprankelend Rijksmonument

Van oudsher is een beurs de ontmoetingsplaats van markten en mensen, goederen en ideeën en zo ontmoet de vernieuwde Diamantbeurs de stad.

Lees meer
Project

Verlengde Waalbrug, Nijmegen

Ruimte voor de rivier

Bij Nijmegen maakt de Waal een smalle bocht, waardoor de kades in de Benedenstad snel overstroomden. Uitgaande van het feit dat…

Lees meer
Project

Startstation E-lijn, Den Haag

Parametrisch ontworpen eyecatcher

De komende jaren wordt een sterke groei verwacht van het aantal passagiers op Den Haag Centraal. Om in de toekomst meer ruimte te kunnen…

Lees meer
Project

Vrijheidsmuseum, Groesbeek

Parachute in het landschap

Een nieuw gebouw voor het Vrijheidsmuseum Het Westen van het land stond nog een gruwelijke Hongerwinter te wachten, maar met de Slag om…

Lees meer