Nieuws

Zomer op het dak!

24-08-2022

In Deurne, aan de oostelijke rand van Antwerpen en midden in park Groot Schijn is Sportcomplex Sportoase Groot Schijn zijn eerste zomer ingegaan. Onlangs opende er een zomerbar op het dak, met een heerlijk uitzicht op het omringende groen. Een mooie aanleiding om nieuwe foto’s te laten maken van dit bijzondere sportcomplex, waarin de sportwerelden van ijs en water onder één dak zijn verenigd. Die combinatie is uniek, en dat vereiste een bijzonder ontwerp.

IJs en water verenigd

Architectenbureau’s ZJA en OM/AR slaagden erin die heel verschillende functies op een slimme manier met elkaar te verweven in een compact, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk gebouw. Zowel in de entree, de verkeersruimtes en de kantine zijn ijs en water bewust in elkaars zicht en nabijheid gebracht. Toch levert die combinatie in één groot, compact ontworpen gebouw geen complex en druk ogend geheel op. De multifunctionaliteit is dan ook ontworpen vanuit de voordelen, de gedeelde behoeften en met oog voor eenvoud en helderheid.

Compact en helder

Het hele gebouw is bedacht rondom een kern, met in verdiepingen gestapeld de functies die zwembaden en ijsbaan delen. De indeling van het gebouw streeft naar overzicht en gebruiksgemak, versterkt door het toelaten van daglicht via het transparante dak en de glazen pui. Ook de doorkijkjes die de verschillende niveaus en functies verbinden zorgen voor openheid en helderheid, en de hoge ruimtes en de kleuraccenten zorgen voor een vriendelijke en ontspannen sfeer. En vooral in de zomermaanden is het heerlijk vertoeven in het buitenzwembad en in de zomerbar op het terras.

Lees hier meer over het project.

 

Gerelateerd

Project

Sportcomplex Sportoase Groot Schijn, Deurne

IJs en water duurzaam verenigd

In Deurne, aan de oostelijke rand van de stad Antwerpen, maar midden in het groen van park Groot Schijn, ligt een bijzonder sportgebouw. Je…

Lees meer
Nieuws

Eervolle vermelding Sportcomplex Sportoase Groot Schijn Architizer A+Awards

Sportcomplex Sportoase Groot Schijn, naar ontwerp van architectenbureaus ZJA en OM/AR in opdracht van Sportoase, is bekroond met een…

Lees meer