Nieuws

Feestelijke opening Capital C

30.08.2022

Een centrum voor de creatieve industrie in Amsterdam met internationale allure én een unieke toevoeging aan de openbare ruimte van de stad. Met de onthulling van het terras en het kunstwerk ‘Peel Plaza’ van Gabriel Lester op 26 augustus, is Capital C Amsterdam helemaal klaar voor zijn toekomst. Het was een feestelijke avond voor alle betrokkenen, met een scala aan creatieve activiteiten.

Prijswinnend ontwerp

De voormalige Diamantbeurs bij het Weesperplein is sinds een paar jaar weer zichtbaar als de bouwkundige parel die het ooit was, inclusief de littekens en sporen van de laatste zestig jaar. Het ontwerp voor de renovatie, van de hand van architectenbureau ZJA in samenwerking met Heyligers architects, viel al meermalen in de prijzen. Niet alleen is de visie en schoonheid van het oorspronkelijke ontwerp van Gerrit van Arkel uit 1910 teruggebracht en het monumentale gebouw onderkelderd, ook bekroonde ZJA het gebouw met een in het oog springende - en geheel parametrisch ontworpen - glazen koepel.

Bijzondere zoektocht

Advanced geometry, kennis en kunde van het oude ambacht en de inventiviteit die nodig is om in een monument ruimte te scheppen voor een hedendaagse kantooromgeving. In Capital C komen de uitersten van het ontwerpvak bij elkaar. Architect Rein Jansma hield op 26 augustus een lezing over het ontwerp: “Het was een bijzondere zoektocht. Bij ZJA gaat het niet zozeer om hi-tech, maar meer om appropriate tech. Het goed analyseren en begrijpen van de situatie en de opgave, om dan de meest geschikte technologie in te zetten. De Diamantbeurs Capital C was een prachtig project om aan te werken, met bevlogen opdrachtgevers en experts. Wij zijn dan ook bijzonder trots op het resultaat."

Gerelateerd

Nieuws

Groen gebouwd

06.10.2022

Lees meer
Nieuws

Diamantbeurs, Capital C Amsterdam onderscheiden met International Architecture Award 2022

15.08.2022 De Diamantbeurs, Capital C Amsterdam in Amsterdam is onderscheiden met de prestigieuze International Architecture Award 2022.

Lees meer
Nieuws

Diamantbeurs, Capital C Amsterdam onderscheiden met WAN Award 2020

23.11.2020 De voormalige Diamantbeurs, Capital C Amsterdam is onderscheiden met een WAN Award 2020 in de categorie ‘Mixed Use’. Het…

Lees meer