04.10.2021

Afgelopen weekend opende In Deurne, aan de oostelijke rand van Antwerpen en midden in het groen van park Groot Schijn, Sportcomplex Sportoase Groot Schijn zijn deuren voor het publiek. In deze zeventiende vestiging van Sportoase - naar ontwerp van architectenbureau ZJA in samenwerking met OM/AR en in opdracht van Sportoase - zijn de sportwerelden van ijs en water onder één dak verenigd.

IJs en water verenigd in een compact gebouw

Je kunt hier zwemmen, schoonspringen en duiken, maar in hetzelfde gebouw ook leren schaatsen of naar ijshockeywedstrijden en kunstrijden kijken. Die combinatie is uniek, en dat vereiste een bijzonder ontwerp. ZJA en OM/AR slaagden erin om die heel verschillende functies op een slimme manier met elkaar te verweven in een compact, overzichtelijk en gebruiksvriendelijk gebouw. 

Benieuwd naar het ontwerp? Bekijk het project hier.

Sportcomplex Sportoase Groot Schijn: Architect: ZJA (Amsterdam) in samenwerking met OM/AR (Antwerpen); Opdrachtgever: Sportoase
 (Antwerpen); Landschapsarchitect: OMGEVING (Antwerpen); Aannemer: Groep Van Roey (Rijkevorsel); Adviseur Stabiliteit: Establis (Antwerpen); Adviseur technieken: Boydens (Zedelgem)