Nieuws

Zuidasdok - Amsterdamse maquettes op reis

Architectuurcentrum Arcam biedt een unieke kans om het indrukwekkende Zuidasdok-project van dichtbij te bekijken tijdens de tentoonstelling 'Out of Office - Amsterdamse maquettes op reis'. De tentoonstelling presenteert 37 maquettes van Amsterdamse projecten, met de maquette van het ambitieuze Zuidasdok als absoluut hoogtepunt.

Maquette Zuidasdok

Zuidasdok, een van de grootste infrastructurele projecten van Nederland, is ontworpen door architectenbureau ZJA, Team V Architectuur en BoschSlabbers Landschapsarchitecten. De maquette uit 2018 toont de geplande vernieuwing en uitbreiding van station Amsterdam Zuid en de verbreding en ondertunneling van de snelweg A10 Zuid in het hart van de Zuidas.

Groen als drager van het Zuidasdok-ontwerp

Opvallend in het ontwerp van Zuidasdok is de centrale rol van groen. Groen is de drager van het hele ontwerp en verzacht de infrastructuur op een harmonieuze manier. De A10 Zuid zal straks een snelweg zijn met een samenhangend routebeeld. En vanuit het vernieuwde station Amsterdam Zuid kunnen bezoekers straks genieten van een groenere omgeving, die bijdraagt aan de vitale en leefbare stad.

Tentoonstelling ‘Out of Office – Amsterdamse maquettes op reis

De tentoonstelling 'Out of Office - Amsterdamse maquettes op reis' biedt inzicht in de hedendaagse architectuur van Amsterdam met een gevarieerde verzameling maquettes, van gedetailleerde presentatiemodellen tot interactieve 3D-geprinte exemplaren. De 37 schaalmodellen geven een unieke kijk in de voortdurende ontwikkeling van de stad.

 

De tentoonstelling is te zien van 21 juli tot 10 september 2023. Mis deze kans niet om de toekomst van Amsterdam te ontdekken en de inspirerende architectonische ontwerpen te bewonderen die de stad vormgeven.

Arcam

Locatie: Arcam, Prins Hendrikkade 600 1011 VX Amsterdam
Openingstijden: dinsdag t/m zondag: 10.00 - 17.00 uur.  
Voor meer informatie: www.arcam.nl

Meer Zuidasdok - Actuele maquette Zuidasdok informatiecentrum

Op reis kunnen ze niet, maar ze zijn wel een bezoekje waard: de twee omvangrijke maquettes in het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok. De grootste maquette (schaal 1:500) toont de gehele gebiedsontwikkeling Zuidas, inclusief Zuidasdok. De andere laat een uitsnede zien van het nieuwe station Amsterdam Zuid en de tunnels waarin de A10 Zuid verdwijnt.

Het Informatiecentrum Zuidas-Zuidasdok bevindt zich in het WTC, toren A, Centrale Hal.

Architectuurrondleidingen Zuidasdok

Ook zo benieuwd naar hoe het er straks uitziet in en rond station Amsterdam Zuid? Op 27 juli en op 2 en 10 augustus verzorgen de architecten van Zuidasdok –  ZJA, Team V en BoschSlabbers – een aantal rondleidingen. Kom dan meer te weten over het verhaal achter het ontwerp, en zie ter plekke de toekomstbeelden werkelijkheid worden.

Zie voor meer informatie en aanmelden: https://www.zja.nl/nl/architectuurrondleidingen_zuidasdok

Zuidasdok is een samenwerking van Rijkswaterstaat, ProRail en de gemeente Amsterdam.

Gerelateerd

Project

Zuidasdok, Amsterdam

Waar de stad groeit en knelt

De ambitie voor het gebied rond Zuidas in Amsterdam was, zoals het echte stadsuitbreidingen betaamt, een gooi naar het hoogste: vanuit een…

Lees meer
Nieuws

Architectuurrondleidingen Zuidasdok

Ook zo benieuwd naar hoe het er straks uitziet in en rond station Amsterdam Zuid? Op 20 en 27 juli en op 2 en 10 augustus zullen de…

Lees meer
Nieuws

Winterlezing - Amsterdam in de steigers - Zuidasdok

24.01.2019

Lees meer
Nieuws

Virtuele wandeling onthult toekomstig station Amsterdam Zuid

Stap in de toekomst van station Amsterdam Zuid en ervaar het vernieuwde station in een unieke virtuele wandeling. Het Informatiecentrum…

Lees meer